www.testfreaks.com

Reviews, reviews, reviews...

Blancanieves.34029723
7.4 out of 10

Blancanieves

Best Price at Amazon

Reviews and Problems with Blancanieves

Showing 1-6 of 6
Overall 8
8.0

Blancanieves

indebioscoop.com
8 February 2014
  • Summary: Blancanieves , gebaseerd op het sprookje Sneeuwwitje , is geplaatst in het Andalusië van de jaren twintig van de vorige eeuw. De regisseur weet met prachtige cameravoering en een fijn oog voor detail een eigenzinnige hommage aan de stomme film na te laten.
  • Read full review Translate to English
Overall 7
6.6
Movie overall 8
8.0
Extras 1
1.0

Blancanieves

dvd.nl
3 February 2014
  • Summary: Het bekende sprookje van Sneeuwwitje wordt op een heel bijzondere manier verteld in Blancanieves . In deze Spaanse versie is Sneeuwwitje de dochter van een toreador en ze groeit op bij haar kwade stiefmoeder. Pas als ze jaren later weet te ontsnappen uit haar huis blijkt ze zelf ook een talent voor stierenvechten te hebben. Dit is een zwart-wit film, zonder geluid, die doet denken aan de begintijd van de film. Het is een originele film, op een bijzondere manier gemaakt.
  • Read full review Translate to English

Blancanieves

filmkrant.nl
24 January 2014
  • Excerpt: Alweer Sneeuwwitje? Alweer zwart-wit? Het lijkt wel een trend. Deze Andalusische versie van het sprookje van Grimm was met maar liefst 10 Goya's koploper bij de uitreiking van deze Spaanse filmprijzen.
  • Read full review Translate to English
Overall 7
6.7

Anmeldelse af Blancanieves

jyllands-posten.dk
16 January 2014
Overall 8
8.0

Blancanieves

Volkskrant
25 July 2013
Overall 6
6.0

Blancanieves

cultuurbewust.nl
8 June 2013
  • Excerpt: Hoe slaag je erin om één van Disneys grootste klassiekers om te toveren in een absurdistisch, stom (er wordt niet gesproken) sprookje. Pablo Berger ( Torremolinos 73, 2003) nam de uitdaging aan. In zijn Blancanieves , letterlijk de Spaanse vertaling van Sneeuwwitje, groeit Blancanieves op in het Sevilla van 1920. Prachtige zwart-wit beelden en creatieve interpretaties van het klassieke sprookje maken van deze film een kunstwerk.
  • Read full review Translate to English